Kozyörük Ortaokulu

Vizyon: Eğitim-öğretimde kalitesi ve başarılı çalışmaları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır.

Misyon: Okulumuzun misyonu "Öğrencilerimizi yaşam boyu mutlu ve başarılı bireyler olmalarını sağlayacak bilgi ve becerilerle donatmaktır." Okulumuz misyonunu yerine getirmek için eğitimde iki temel hedefi belirlemiştir. Yapılan tüm çalışmalar bu hedeflere ulaşmak içindir. 1. Yaşam boyu başarının anahtarı olan düşünsel, sosyal, duygusal becerileri kazandırmak ve geliştirmek. 2. Akademik başarı için gereken donanım ve becerileri kazandırmak ve geliştirmek. Düşünsel, sosyal, duygusal beceriler bireylerin yaşam başarısı için temel becerileri geliştirmesine yardımcı olan süreçlerdir. Bu beceriler hepimizin kendimizle, ilişkilerimizle ve işimizle etkili ve ahlaklı biçimde baş etmek için ihtiyaç duyduğu becerileri öğretir. Bu beceriler duygularımızı tanıma ve yönetme, diğer insanlar için ilgi ve alaka geliştirme, olumlu ilişkiler kurabilme, sorumluluğunu alabildiğimiz kararlar verebilme ve zorlayıcı durumlarla yapıcı ve etik biçimde baş edebilmeyi içerir. Bu beceriler bireylerin kızgınken sakinleşmelerini, arkadaş edinmelerini, çatışmaları saygılı biçimde çözmelerini, etik ve güvenli tercihler yapmalarını, sağlıklı ve mutlu yaşamalarını sağlayan; dünyanın her yerinde yaşam boyu başarılı olabilmeyi mümkün kılan becerilerdir.

Başarılar:

Saatler: