İdareciler, personel, kat görevlileri ve öğrenciler ve öğretmenleri içeren eğitim ve farkındalık programlarının düzenlenmdi,
Bir öğrenci grubu oluşturularak, farkındalık çalışmasının yapılması, yönlendirmelerin yapılması ve uygulamanın sürdürülebilir olmasının sağlandı,
Uygulamada verimi arttırmak için bilgilendirici materyallere yer verildi,
Kullanılmayan veya ihtiyaç fazlası okul malzemelerinin yeniden kullanımı için etkinliklerin düzenlendi,
Sınıfta kullanılan malzemelerin tasarruflu kullanılması yollarının çocuklara aktarıldı,
Derslerde verilen örneklerde, projelerde sıfır atık temasına yer verildi,
Oluşan atıkların geri dönüşümünün sağlanması adına atölye çalışmalarının yapılması, sergilerin açılması, festivallerin, yarışmaların düzenlendi
Okulda oluşan atık türlerinin izlenmesi, en fazla oluşan atığın azaltılmasına yönelik önlemlerin alındı
Sıfır atık temalı oyunların geliştirildi,
Kantinler ve yemekhaneler, okulda oluşan atıklarının büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Tek kullanımlık kâğıt ve plastik tabaklar, bardaklar, pipetler, ıslak mendillerin yerine tekrar kullanılabilen ürünlerin tercih edildi,
Okula, öğle yemeği getiren öğrenciler ve personel için israfsız öğle yemeği promosyonları. Tekrar kullanılabilen saklama kaplarının tercih edilmesinin özendirilmesi, Öğrencilerin teşvik edilmesi ve basit hatırlatıcı ifadeler ile farkındalık oluşturulması Örneğin; "sadece tek bir peçete alın" vb. "Sadece yiyebileceğiniz kadarını alabilirsiniz."
Plastik kullanımının azaltılmasına dikkat çekmek için bez çanta veya matara kullanımının özendirildi
Öğle yemeğinde atık azaltılmasını teşvik etmek için porsiyon düzenlemesinin veya çocuklara özgü yemek düzenlemelerinin yapıldı
Gereksiz çıktılar yerine dijital ortamlarda yazışmaların kullanılması yönünde öneriler verildi.